Varför behöver jag en enkel hemsida

Med en hemsida kan din verksamhet kommunicera med kunder och besökare över hela världen för att nå ut med budskap, produkter och/eller tjänster.

Vad är en hemsida?

En hemsida, eller som vi säger webbplats, är en plats på nätet där din verksamhet bor. Hemsidan ligger fysiskt på en så kallad webbserver som oftast finns på ett webbhotell (läs mer om webbhotell).

Vad kostar en hemsida?

Kostnaden för en hemsida varierar kraftigt, precis som priset på t. ex. en bil, det beror vad du ska använda hemsidan till, hur snabb den ska vara och vilka funktioner den ska ha.

Varianter av hemsida

En enkel variant av en hemsida kan till exempel innehålla kort text om verksamheten och kontaktuppgifter, detta kallar vi ett visitkort på nätet. En mer avancerad hemsida kan vara en hemsida med integrerad e-handel (läs mer om e-handel).

Hur hittar man hemsidan?

Alla hemsidor har en unik adress, det kallas domännamn. Ett exempel på domännamn är www.mittsida.se Hitta till hemsidan För att besökare ska hitta till hemsidan så måste de veta vilken adress de ska till, eller så kan de söka efter din verksamhet på till exempel sökmotorn Google, då är det viktigt att din hemsida är rätt utformad så att din hemsida kommer upp.

Driva trafik till hemsidan

Det går även att driva trafik till hemsidan genom olika aktiviteter, här är några exempel:

 Administration

Administrationen av din hemsida är enkel, vi bygger alltid hemsidor som kunden själv kan administrera, eller så gör vi det åt dem.

Unik design

Er verksamhet är unik, så vi tar alltid fram en unik design/layout av hemsidan som passar just er verksamhet och det ni vill utstråla.

Mobilanpassad hemsida

En mobilanpassad hemsida, eller responsiv hemsida, betyder att hemsidan anpassar sig efter enheten som besökaren använder. Detta kan vara en smartphone eller surfplatta.

Service av hemsida

Alla våra kunder har serviceavtal med oss. Varför? Jo vi vill inte lämna någon i sticket då en hemsida löpande måste underhållas för att slippa driftstörningar och intrång.